Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
20.02.17: Industriproducerede middagsretter kan være nøjagtig lige så næringsrige som den hjemmelavede middag. Der er med andre ord ingenting i vejen for at erstatte et eller flere af ugens måltider med industriproducerede færdigretter. Det fastslår forskere ved det norske matforskningsinstituttet Nofima, der har analyseret lys labskovs fra den norske producent af færdigretter, Fjordland AS, og sammenholdt fundene med den samme labskovs tilberedt hjemme i køkkenet.
Læs mere
20.02.17: Arrangør af den danske fællesstand på BioFach i Nürnberg, Økologisk Landsforening, kunne allerede fredag - messens næstsidste dag - notere besøg af mange internationale indkøbere, som især bemærkede kvaliteten og innovationsgraden i de danske øko-produkter. 54 danske virksomheder havde valgt at deltage på den rekordstore fællestand.
20.02.17: Da dette års udgave af Fruit Logistica-messen i Berlin efter tre messedage slog dørene i fredag den 10. februar, kunne arrangøren glæde sig over en fem procents stigning i antallet af besøgende. Årets udgave, der samtidig var messens 25 års jubilæum kunne således notere, at mere end 75.000 professionelle besøgende fra 130 lande havde lagt vejen forbi for at skaffe sig et overblik over den globale produktion af og handel med frugt og grønt.
19.02.17: Den internationale leverandørmesse til konfekture- og snacksindustrien, ProSweets, som løb af stablen i Köln fra den 29. januar til 1. februar registrerede i år 17.000 fagbesøgende fra over 100 lande. Den parallelle ISM (Internationale Süsswarenmesse) - verdens største fagmesse for konfekture og snacks - mønstrede 38.000 fagbesøgende fra over 140 lande. Hvilket for begge messer svarer til foregående års resultater.
19.02.17: For langt de fleste forbrugere er roastbeef kød, der er stegt. Alligevel har Fødevarestyrelsen blåstemplet, at kogt kød med farvet skorpe af karamelliseret sukker kan sælges som roastbeef. Forbrugerrådet Tænk er lodret uenig og klager over styrelsens afgørelse.
15.02.17: Den nye frihandelsaftale mellem EU og Canada (CETA) er i dag endeligt godkendt i Europa-Parlamentet og ventes ifølge Landbrug & Fødevarer at træde i kraft 1. marts. Aftalen indebærer blandt andet, at den toldfri kvote for ost til Canada bliver mere end fordoblet. Ifølge brancheorganisationen var Danmarks eksport af ost til Canada på ca. 90 millioner kroner i 2015.
03.02.17: Den norske seafood-koncern Insula AS har indgået aftale om køb af 68 procent af aktierne i det danske selskab Amanda Seafoods A/S. Insula AS blev etableret i 2015 med et mål om at samle og opbygge en solid tværfaglig kompetence og produktionskapacitet knyttet til forædling og salg af fiske- og skaldyrsprodukter til konsummarkedet.
01.02.17: I Sdr. Stenderup udenfor Kolding ejer Teknologisk Institut et forsøgsanlæg, hvor der gennem mange år er opbygget ekspertise indenfor forskellige ekstruderingsteknikker med fokus på foder, test af ingredienser og indledende forsøgsproduktioner også af fødevarer.
08.02.17: Fra i går har danske frilandshøns været under tag og bag hegn i 12 uger. Derfor kan deres æg ikke længere sælges som frilandsæg. Det fastslår Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
10.02.17: Blot én ud af fire danskere er i stand til at identificere de fem grundsmage; surt, salt, sødt, bittert og umami. Og af dem, der kender til grundsmagene, er det under halvdelen, der tager hensyn til dem i madlavningen. Det viser en befolkningsundersøgelse fra Arla foretaget gennem Epinion.
08.02.17: VTT Technical Research Centre i Finland har udviklet fødevareingredienser fra melorme og fårekyllinger, som på grund af deres lovende struktur og smag, skal have potentiale til at blive anvendt til fremstilling af fødevarer såsom frikadeller og falafel. EU-lovgivning vil ændre sig i de kommende år, og opdræt af insekter og forarbejdning af dem til konsum vil blive en industri også i Europa, påpeger man.