20. feb 2017 Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
FOODobserver


Forsiden
 




Hold dig opdateret om branchens vigtige begivenheder:

 

Find tidligere omtaler ved kvit og frit at søge på ord eller navne i:
 

 

Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:

 PACKobserver.dk

 


Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.

Lige så næringsrigt som hjemmelavet

20.02.17: Industriproducerede middagsretter kan være nøjagtig lige så næringsrige som den hjemmelavede middag. Der er med andre ord ingenting i vejen for at erstatte et eller flere af ugens måltider med industriproducerede færdigretter. Det fastslår forskere ved det norske matforskningsinstituttet Nofima, der har analyseret lys labskovs fra den norske producent af færdigretter, Fjordland AS, og sammenholdt fundene med den samme labskovs tilberedt hjemme i køkkenet.

Læs mere

Dansk økologi fik stor opmærksomhed på BioFach

20.02.17: Arrangør af den danske fællesstand på BioFach i Nürnberg, Økologisk Landsforening, kunne allerede fredag - messens næstsidste dag - notere besøg af mange internationale indkøbere, som især bemærkede kvaliteten og innovationsgraden i de danske øko-produkter. 54 danske virksomheder havde valgt at deltage på den rekordstore fællestand.

Læs mere

Frugt Logisticas jubilæumsår overgik forgængerne

20.02.17: Da dette års udgave af Fruit Logistica-messen i Berlin efter tre messedage slog dørene i fredag den 10. februar, kunne arrangøren glæde sig over en fem procents stigning i antallet af besøgende. Årets udgave, der samtidig var messens 25 års jubilæum kunne således notere, at mere end 75.000 professionelle besøgende fra 130 lande havde lagt vejen forbi for at skaffe sig et overblik over den globale produktion af og handel med frugt og grønt.

Læs mere

Velbesøgt messe for hele den søde forsyningskæde

19.02.17: Den internationale leverandørmesse til konfekture- og snacksindustrien, ProSweets, som løb af stablen i Köln fra den 29. januar til 1. februar registrerede i år 17.000 fagbesøgende fra over 100 lande. Den parallelle ISM (Internationale Süsswarenmesse) - verdens største fagmesse for konfekture og snacks - mønstrede 38.000 fagbesøgende fra over 140 lande. Hvilket for begge messer svarer til foregående års resultater.

Læs mere

Forbrugerrådet Tænk klager over kogt og farvet ”roastbeef”

19.02.17: For langt de fleste forbrugere er roastbeef kød, der er stegt. Alligevel har Fødevarestyrelsen blåstemplet, at kogt kød med farvet skorpe af karamelliseret sukker kan sælges som roastbeef. Forbrugerrådet Tænk er lodret uenig og klager over styrelsens afgørelse.

Læs mere

Canada-aftale kan løfte eksport af oste

15.02.17: Den nye frihandelsaftale mellem EU og Canada (CETA) er i dag endeligt godkendt i Europa-Parlamentet og ventes ifølge Landbrug & Fødevarer at træde i kraft 1. marts. Aftalen indebærer blandt andet, at den toldfri kvote for ost til Canada bliver mere end fordoblet. Ifølge brancheorganisationen var Danmarks eksport af ost til Canada på ca. 90 millioner kroner i 2015.

Læs mere

Norske Insula køber Amanda Seafoods

03.02.17: Den norske seafood-koncern Insula AS har indgået aftale om køb af 68 procent af aktierne i det danske selskab Amanda Seafoods A/S. Insula AS blev etableret i 2015 med et mål om at samle og opbygge en solid tværfaglig kompetence og produktionskapacitet knyttet til forædling og salg af fiske- og skaldyrsprodukter til konsummarkedet.

Læs mere

Ekstruderingsanlæg giver nye muligheder for at eksperimentere med struktur og tekstur af fødevarer

01.02.17: I Sdr. Stenderup udenfor Kolding ejer Teknologisk Institut et forsøgsanlæg, hvor der gennem mange år er opbygget ekspertise indenfor forskellige ekstruderingsteknikker med fokus på foder, test af ingredienser og indledende forsøgsproduktioner også af fødevarer.

Læs mere

Fra tema Råvarer
Fra tema Ingredienser
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev
FOODobserver.dk • Telefon: +45 39 69 43 21 • Email: info@foodobserver.dk
Udgives af GINI·com • Pilegårdsvej 48 • DK-2860 Søborg